Karkaako ajatus, pätkiikö muisti? Jumppaa aivonystyräsi kuntoon kieliryhmässä! Keskiv. klo 17:30 – 19, 6.3., 13.3. ja 20.3.2019

Suomen kieli taipuu vaikka mihin! Tule ratkomaan monipuolisia sanapulmia yksin ja ryhmässä. Löydä vihjeiden avulla johonkin aihepiiriin kuuluva sana, kokoa yhdyssanoja, keksi ja oivalla. Aivot tarvitsevat haasteita pysyäkseen hyvässä kunnossa. Tapaamisissa treenaat muistia, testaat päättelykykyäsi ja virkistyt haastamalla itsesi suomen kielen sanaviidakossa.

Esimerkkejä tehtävistä:

Mikä yhdyssanan alku sopii kaikkiin ryhmän sanoihin?

kauppa, paino, tilaus, messut, pino (kirja: kirjakauppa, kirjapaino, kirjatilaus…)

Mikä ihmisen ulkonäköön liittyvä tarvike, jota ei löydy läheskään kaikilta?

Alussa on Etelä-Amerikan maa. Lopussa on isoisä. (Peru + ukki à peruukki)

 

Ryhmä kokoontuu 6.3., 13.3. ja 20.3.2019 kello 17.30 – 19 osoitteessa Bulevardi 15 C 32. Ryhmä on ilmainen ja kaikille avoin.

Ilmoittaudu etukäteen, niin varmistat paikkasi. Ilmoittautumiset Suomen Valkonauhaliittoon puh (09) 1351 268 arkisin kello 8.30 -16.

 

Ryhmää ohjaa FM Tuija Viestilä, joka on opettanut 10 vuotta suomea ja suomea toisena kielenä  koulutulokkaista seniori-ikäisille. Hän on kirjoittanut kirjan Kielikiipeleitä, joka sisältää tukevan paketin kielipulmia kaiken ikäisille kielestä kiinnostuneille.

 

 Ryhmän järjestää Helsingin Valkonauha – Vita Bandet i Helsingfors ry yhdessä Suomen Valkonauhaliiton kanssa.

 

 

 

What do you want to do ?
New mailCopy